fbpx
Ny dansk mesterskabsrekord ved Copenhagen Marathon
5. maj 2024

Jacob Sommer Simonsen, AGF Atletik, genvandt ikke bare titlen som Danmarks hurtigste maratonløber. Han løb også det hurtigste maratonløb, en dansker nogensinde har løbet på dansk jord. Hos kvinderne debuterede Sara Schou Kristensen på maratondistancen med en opsigtsvækkende præstation, der gav den 27-årige løber fra AGF Atletik det danske mesterskab.

De første timer skinnede solen på det største danske maraton nogensinde, da 15.000 løbere tilbagelagde 42,195 km i København søndag den 5. maj. Men de sidste løbere blev fulgt over målstregen af regnbyger.

Da startskuddet lød kl. 9.30, løb Jacob Sommer Simonsen fra AGF Atletik afsted med det klare mål at komme i mål som hurtigste dansker. Planen lykkedes. Den jyske eliteløber blev den første danske mandlige løber, der mødte det røde mesterskabsbånd ved målstregen. Med en imponerende tid på 2:11:24 tegner Jacob Sommer Simonsen sig nu for det hurtigste maratonløb nogensinde løbet af en dansker på dansk jord. En tid blot to sekunder langsommere end Jacob Sommer Simonsens egen personlige rekord.

Sara debuterer til maraton med DM-guld
Hans klubkammerat Sara Schou Kristensen stod også klar ved startstregen, men dog noget mindre skråsikker på dagens opgave. For selvom 27-årige Sara Schou Kristensen fra AGF Atletik er landets hurtigste kvinde på halvmaraton, var det helt nyt for hende at prøve kræfter med maratondistancen. Og hvis hun havde planer om – lidt ubemærket – at teste, om de 42,195 km var en distance for hende, kunne hun glemme alt om det. Den forsvarende danmarksmester Karen Ehrenreich måtte i sidste øjeblik opgive at stille til start, og dermed var alle øjne pludselig rettet på den lovende maratondebutant.

Og Sara Schou Kristensens maratondebut lover godt for hendes videre karriere. Det lykkes den unge løber at lægge sig i front af kvinderne og komme i mål efter 2:38:38.

”Det var virkelig hårdt og langt. Jeg lagde lidt for hårdt ud, men jeg er godt tilfreds med min tid. Jeg er superglad og lettet over nu at have løbet et maraton. Og at have vundet mesterskabet. Det har klart givet mig blod på tanden på mere, og på at slå den tid i fremtiden,” lød det fra en glad Sara Schou Kristensen, AGF Atletik, i målområdet.

29-årig aarhusianer hurtigste mand
Hos mændene var forsvarende mester Jacob Sommer Simonsen fra AGF Atletik fuldt fokuseret på igen i år at blive første danske mand over målstregen. Og med et stærkt udlæg, der holdt løbet igennem, blev det igen triumf for Jacob Sommer Simonsen til Copenhagen Marathon. 29-årige Jacob Sommer Simonsen fik for andet år i træk DM-guldmedaljen om halsen. Jacob Sommer Simonsen kom i mål som hurtigste dansker efter 2 timer 11 minutter 24 sekunder.

”Jeg er virkelig glad for at blive dansk mester igen. Jeg løb med alt, hvad jeg havde i dag, og de sidste 10 km var modbydelige. Men jeg blev båret igennem København på bedste vis af tilskuerne. Alligevel kan jeg ikke nægte at være skuffet over, at det ikke nødvendigvis er nok til, at jeg kvalificeres til OL”, siger Jacob Sommer Simonsen. Det afgøres i løbet af ugen, om Jacob Sommer Simonsen på baggrund af sine resultater får en billet til OL i Paris til sommer.

Copenhagen Marathon 2024 blev afviklet for 43. gang søndag den 5. maj. Det udsolgte løb var med sine 15.000 deltagere det hidtil største maraton nogensinde i Danmark.